Facebook
Twitter

4.2
Kraanwater 4.2

 

Kraanwater  4.2 is een Brown Stout het recept is uit Bodegraven uit het jaar 1850 verkocht aan de moeder van de brouwer Johannes Wahlen die dit brouwde in Alkmaar, we hebben dit recept zo goed als mogelijk overgenomen. We zijn dit recept voor het eerst tegengekomen op 'n avond van Roel Mulder.

 

De brouwerij "Het Wapen van Bodegraven" is verdwenen na de brand in 1870 die dan weer naast onze brouwerij in de bakkerij aan de Overtocht ontstaan is.

5.2

Kraanwater 5.2

 

Kraanwater 5.2 is ons tweede bier en het recept is afgeleid van de 8.2 dit omdat mijn zoon Joost mijn bier op een muziekfestival op tap wou en ik dat wel erg heftig vond heb ik wat lichtere storting en wat meer kruiden toegepast heeft hij de door drinkbaarheid van een pilsener gekregen.

Eerst de lekkere frisheid, dan de zoet met het alcohol en als laatste de kruidige nasmaak die lekker blijf hangen, met Pale en Pilsmout en en de hoppen Saaz en Styrian Goldings en Challenger is dit een lekkere Pilsachtig bier.

 

 

 

 

Kraanwater 6.3
6.3

 

Kraanwater 6.3 is ook weer 'n vrij nieuw bier, zijn voorganger de 6.2 was een Engels Bitter maar door veel klanten als onbekend bestempeld door enkele van de hoppen te vervangen voor amerikaanse met name de Galena is het een mooie kruising van een IPA en een Engelse Bitter geworden.

7.2

Kraanwater 7.2

Kraanwater  7.2 is een bier wat eigenlijk geen klasse is een IPA mag van origine niet donker zijn, maar door de Carafa erin heeft hij wel z'n mooie donkere kleur gekregen en zijn diepere smaak die aan het eind weer een verrassend rokertje heeft zonder hinderlijk te zijn sterker het maakt hem completer.

 

8.2
Kraanwater 8.2

 

Kraanwater 8.2 stamt nog uit de tijd van het ammateurbrouwen vanaf 2001 ben ik aangesloten bij " De Boreftse Brouwers " we waren toen met zo'n 10 brouwers en maakte vier keer per jaar met z'n tienen 5 brouwsels, Ik brouwde elke keer dezelfde omdat ik hem steeds wilde verbeteren en na 5 jaar was ik tevreden.

Eerst de lekkere frisheid, dan de zoet met het alcohol en als laatste de kruidige nasmaak die lekker blijf hangen, met Pilsmout en de hoppen Saaz en Styrian Goldings is dit een lekkere zware blonde.

 

 

.

 

9.2
Kraanwater 9.2
 

Hier ben ik wel heel erg trots op, dit bier is in mijn hoofd ontstaan ik heb er 3 maanden overlopen denken hoe het moet worden toen ben ik  achter de computer gaan zitten en heb het recept in 'n paar uur zitten schrijven en ben gaan brouwen en hij was in een keer naar mijn zin,  een heerlijke Tripel volmondig lekker zoet en toch ook een zuurtje en 'n goede bitter balans.

10.2

Kraanwater 10.2

 

Kraanwater 10.2  is een Quadrupel omdat ik graag een bier wilde maken om lekker te genieten en na 'n jaar of 3 aan uitproberen met diverse mouten en wat nog veel belangrijker de verse Hop uit onze eigen tuin met het gevolg dat we hem maar 1 keer per jaar kunnen maken, als de Hop goed is.

 De eerste slok is gelijk binnenkomen met z'n dikke alcohol weet je waar je aan toe ben en dan lekker nippen als aan 'n wijntje met de bekende kruidige nasmaak.  5 mouten  en 2 Hoppen uit Bodegraven en Gouda maakt dit bier goed in te nemen.

 

 

 

 

11.2

Kraanwater 11.2

Kraanwater 11.2 een Barley Wine is ons eerste bier wat we met Amerikaans eiken hebben laten rijpen omdat we er toch wel weer 'n aparte smaak aan wilde geven want de Barley Wine alleen vonden we wat aan de lege kant en het is gelukt om door die houtrijping er wat Whiskey achtige taste aan te krijgen.

limes
The Limes Ale

 

De Limes Ale is eigenlijk ons tweede Klantenbier, in juni 1014 kwam de Limmissie de Leidse ommelanden met het plan om de vijf brouwerijen op de Limes te vragen een biertje te ontwikkelen.

Wij hebben een vriend in Rome onderzoek laten doen van wat die Romeinen vroeger dronken en wat bleek die dronken eigenlijk allen maar Wijn maar de Huurlingen ( de Wilde ) die maakte wel bier en hoofdzakelijk van fruit dus wij hebben 'n recept geschreven aan de hand van die gegevens. 4,6 % alc. en de bedoeling is dat op de hele route langs de Limes dit bier te drinken zal zijn.