Facebook
Twitter

8.2
Kraanwater 8.2

 

Kraanwater 8.2 stamt nog uit de tijd van het ammateurbrouwen vanaf 2001 ben ik aangesloten bij " De Boreftse Brouwers " we waren toen met zo'n 10 brouwers en maakte vier keer per jaar met z'n tienen 5 brouwsels, Ik brouwde elke keer dezelfde omdat ik hem steeds wilde verbeteren en na 5 jaar was ik tevreden.

Eerst de lekkere frisheid, dan de zoet met het alcohol en als laatste de kruidige nasmaak die lekker blijf hangen, met Pilsmout en de hoppen Saaz en Styrian Goldings is dit een lekkere zware blonde.

 

 

.

 

5.2

Kraanwater 5.2

 

Kraanwater 5.2 is ons tweede bier en het recept is afgeleid van de 8.2 dit omdat mijn zoon Joost mijn bier op een muziekfestival op tap wou en ik dat wel erg heftig vond heb ik wat lichtere storting en wat meer kruiden toegepast heeft hij de door drinkbaarheid van een pilsener gekregen.

Eerst de lekkere frisheid, dan de zoet met het alcohol en als laatste de kruidige nasmaak die lekker blijf hangen, met Pale en Pilsmout en en de hoppen Saaz en Styrian Goldings en Challenger is dit een lekkere Pilsachtig bier.

 

 

 

 

Kraanwater 6.3
6.3

 

Kraanwater 6.3 is ook weer 'n vrij nieuw bier, zijn voorganger de 6.2 was een Engels Bitter maar door veel klanten als onbekend bestempeld door enkele van de hoppen te vervangen voor amerikaanse met name de Galena is het een mooie kruising van een IPA en een Engelse Bitter geworden.