Facebook
Twitter

De Brouwerij

Al weer in het jaar 2000 kwam ik voor het eerst in aanraking met zelf bier maken, en met een clubje van 'n man of tien waren we "De Boreftse Bierbrouwers"  erg leuk om te doen en we maakte zo'n 10 brouwsels per jaar.

 

Toen ik in 2012 de " Speciaalbierwinkel" begon waren er klanten die om 'n Bodegraafs biertje vroegen ik heb de stoute schoenen aangetrokken om bij De Schans mijn recept te laten brouwen om die vervolgens in de winkel te kunnen verkopen en na 'n tweede brouwsel gaf Guus van de Schans aan dat dit wel  erg hard gaat en dit tempo kon hij niet aan ik ben toen bij De Noord-Hollandse brouwerij terecht gekomen om grotere batches te maken.

Echter het eerste brouwsel had een infectie de tweede was te laag in koolzuur en de derde batch was te hoog in koolzuur. Dat was voor mij de druppel ik moet het weer zelf maken dacht ik, dus ik heb de douane gebeld en een eigen AGP aangevraagd. en sinds mei 2014 maak ik in mijn eigen werkplaats mijn eigen bier en mag dat in mijn eigen winkel verkopen. 

 

Inmiddels heb ik een installatie van 200 liter en verhuisplannen dus tot mei 2022 is het nergens te koop maar vanaf juni

is het op de Camping Ont moeten in Rekken te koop.