Facebook
Twitter

De Brouwerij

Al weer in het jaar 2000 kwam ik voor het eerst in aanraking met zelf bier maken, en met een clubje van 'n man of tien waren we "De Boreftse Bierbrouwers"  erg leuk om te doen en we maakte zo'n 10 brouwsels per jaar.

 

Toen ik in 2012 de " Speciaalbierwinkel" begon waren er klanten die om 'n Bodegraafs biertje vroegen ik heb de stoute schoenen aangetrokken om bij De Schans mijn recept te laten brouwen om die vervolgens in de winkel te kunnen verkopen en na 'n tweede brouwsel gaf Guus van de Schans aan dat dit wel  erg hard gaat en dit tempo kon hij niet aan ik ben toen bij De Noord-Hollandse brouwerij terecht gekomen om grotere batches te maken.

Echter het eerste brouwsel had een infectie de tweede was te laag in koolzuur en de derde batch was te hoog in koolzuur. Dat was voor mij de druppel ik moet het weer zelf maken dacht ik, dus ik heb de douane gebeld en een eigen AGP aangevraagd. en sinds mei 2014 maak ik in mijn eigen werkplaats mijn eigen bier en mag dat in mijn eigen winkel verkopen.  Ik heb 3 ketels van 40 liter en ik brouw de eerste 2 ketels 2 maal dus totaal 200 liter wanneer op dinsdag elke 2 weken en noem mijn bier Kraanwater met het alcoholpercentage.

Kort daarna kwam de eerste klant voor een klantenbier en wat later via een soort wedstrijd ben  ik ook huisbrouwer van de Limes geworden.inmiddels produceer ik zo'n 21 bieren. en ben ik bezig een nieuwe 200 liter installatie op te bouwen. Als die klaar is kan ik ook rondleidingen geven.